«تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» شعار سال 1400

رهبر فرزانه انقلاب همچون سنوات قبل با هوشمندی تمام ،سال1400 را نامگذاری و برای حمایت از تولید داخل سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها انتخاب نمودند.

«تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» شعار سال 1400

رهبر فرزانه انقلاب همچون سنوات قبل با هوشمندی تمام ،سال1400 را نامگذاری و برای حمایت از تولید داخل سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها انتخاب نمودند.

سال نو 1401 مبارک باد. * سال 1401 ، سال تولید،دانش بنیان ، اشتغال آفرین.* بازگشایی مدارس و دانشگاهها از 14 فروردین 1401 * با خرید کالاهای ایرانی به اقتصاد و رشد تولید کمک کنیم * رئیس جمهور: دولتی مردمی ،برای ایرانی قوی * کرونا هنوز تمام نشده بازدن واکسن و رعایت پروتکلهای بهداشتی از خود و کشور در برابر این ویروس محافظت کنیم.* تولید با کیفیت ، رمز پیروزی در جنگ اقتصادی است . * تحقق شعار امسال ((تولید،پشتیبانیها،مانع زدایی ها)) با افزایش تولید محتوای فرهنگی و هنری در قالب مناسب امکان پذیر است. * افزایش بهره‌وری و سرمایه‌گذاری، دو راهکار تحقق شعار سال ۱۴۰۰ * سال ۱۴۰۰ سال آغاز دوباره شکوفایی اقتصادی کشور و به ثمر رسیدن مقاومت سه ساله ملت در برابر جنگ اقتصادی دشمن خواهد بود. * دولت و مردم دو اصل مهم در تحقق شعار امسال.* با سرمایه گذاری و ظرفیت‌سازی جدید، زمینه افزایش تولید را فراهم کنیم. *برداشتن موانع از سر راه تولید،کمک به رشد اقتصادی و افزایش قدرت کشور.*
«تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها»  شعار سال 1400

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به‌مناسبت آغاز سال 1400 هجری شمسی، با تبریک عید نوروز به هم‌میهنان بویژه خانواده‌های معظم شهیدان ، جانبازان و همه ملت‌هایی که نوروز را گرامی می‌دارند، و با ابراز امیدواری به کسب برکات مادی و معنوی از تقارن سال جدید با اعیاد شعبانیه و متبرک شدن سال 1400 به دو عید نیمه‌شعبان و جشن ولادت حضرت ولی‌عصر(عج)، سال جدید را سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری کردند.

۳ مطلب در آذر ۱۴۰۰ ثبت شده است

چگونگی حمایت از تولید داخلی در ایران

دستگاه ‌ها و شرکت ‌های دولتی نقش مهمی در حمایت از تولید و رونق اقتصاد ملی دارند. قدم اول برای حمایت از کسب‌ و کارهای داخلی و ملزم کردن دستگاه ‌های دولتی برای خرید کالای داخلی، قانون‌ گذاری است. در ایران نیز برخی قوانین در راستای مدیریت واردات، ممنوعیت واردات کالاهای مشابه و تنظیم تعرفه وضع شده است، اما در مرحله اجرا و مدیریت، نتایج خوبی مشاهده نشد. بخش دیگر قانون ‌گذاری برای حمایت از کسب ‌و کارهای داخلی، مربوط به خرید تجهیزات و خدمات شرکت‌ های دولتی از تولیدات داخلی است. در این راستا، قانون «حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای کشور» در سال ۱۳۹۱ در مجلس تصویب شد. از سوی دیگر در سال ۱۳۹۰ و همچنین سال ۱۳۹۷ برای چندمین بار قانون «ممنوعیت خرید کالاهای مشابه داخلی برای دستگاه ‌های دولتی» تصویب گردید. با این حال، این قوانین در عمل به دلیل نبود سازوکار اجرایی، نحوه نامناسب الزام به اجرا، نبود نظارت بر اجرا و بررسی میزان اجرا، ناموفق بوده‌ اند.

پس میتوان عوامل مهم را در حمایت همه جانبه ی دولت ... ، ممنوعیت واردات (البته بافراوانی کالای با کیفیت داخلی در بازار) ، واردات و خرید کارخانجات مولد و تجهیزات کارخانجات قبل، ممنوعیت کالاهای خارجی مشابه تولید داخل برای شرکتهای دولتی و نیمه دولتی و... کمک از متخصصین جوان در این زمینه و اطمینان به آنها.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۴ آذر ۰۰ ، ۰۷:۴۴
تبسم ندائی

 

حمایت از تولید داخلی کشور و تشویق مصرف‌کنندگان به خرید محصولات داخلی منجر به رشد اقتصاد و توسعه ملی خواهد شد. از دیگر آثار آن می‌ توان به افزایش اشتغال، کاهش واردات غیرقانونی، افزایش قدرت ارز ملی، ثبات قیمت کالاها و افزایش کیفیت محصولات اشاره کرد. مجلس شورای اسلامی با تصویب قوانینی مانند «حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای کشور» سعی در تحقق حمایت از تولید داخلی داشته است. با این وجود، این قوانین در عمل نتوانسته ‌اند موفقیت چندانی کسب کنند. از طرفی، اثرگذاری نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران در سال‌ های اخیر کاهش یافته است. تحریم نیز یکی دیگر از موانع و چالشهاست که سهم بزرگی در راکد شدن تولید داخل داشته است.

 

 

 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۳ آذر ۰۰ ، ۱۲:۳۸
تبسم ندائی

تولیدکنندگان داخلی با چالش های متعددی روبه رو هستند که تولید در برخی واحدهای صنعتی را متوقف یا تعطیل کرده است. طی سال های گذشته، دولت ها با اعمال سیاست های حمایتی پولی و تعرفه ای سعی کرده اند از تولید داخلی حمایت کنند، اما با وجود صرف منابع و هزینه های زیاد، این چالش­ ها در بنگاه های اقتصادی از بین نرفته است.

از جمله کمکها برا رفع چالشها و موانع ، در ایجاد و حفظ اشتغال و در سطح فناوری و نوآوری، و نیز چالش فساد اقتصادی و رانت میتوان در ضرورت تغییر راهبردهای حمایت از تولید داخلی نام برد. راهبردهای فعلی مانند اعطای تسهیلات ارزان بانکی، اعمال تعرفة زیاد بر کالاهای وارداتی و اعطای یارانة انرژی ارزان، ناکارآمد است و به جای آن، دولت باید از راهبردهای کارآمدی مانند ثبات اقتصاد کلان، حمایت از پژوهش، کمک به بازاریابی منطقه ای و بین المللی، کنترل فساد اداری و بهبود فضای کسب وکار بهره بگیرد.

در تمام این موارد و موانع میتوان به یاد داشت کمک از کارشناسان خبره و استعدادهایی که شکوفا نشده اند با حمایت همه جانبه از آنها میتوان کمی از مشکلات را کم نمود. به شرطی که همه بخواهند و هدفشان کمک و حمایت از تولید داخل باشد.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۱ آذر ۰۰ ، ۰۶:۲۰
تبسم ندائی